en tot slot...Christchurch
Het laatste verhaal vanuit Nieuw Zeeland, jongens. Het is hier nu dinsdagavond en morgenochtend om half negen moeten we op het vliegveld staan om de huurauto in te leveren en om tien voor twaalf vertrekt het vliegtuig naar Singapore. De koffers zijn weer omgepakt en weer vliegklaar, nu alleen de handbagage nog.
Wat hebben de afgelopen twee dagen nog gedaan, hier in Christchurch. Na vertrek uit Twizel eergisteren is onze eerste stop bij Lake Tekapo en The Church of the Good Shepherd geweest. Dit kleine kerkje staat op 'n mooi plekje aan het meer, maar het mooiste is binnen. Achter het altaar isgeen schilderij of gebrandschilderd raam, maar 'n drieluikraam met gewoon glas, waar doorheen je 'n prachtig uitzicht hebt op Lake Tekapo! Dit meer is ook zo'n gletsjermeer als lake Pukaki bij Twizel met ook zo'n bijzondere kleur. Helaas schijnt de zon niet, dus het beeld is niet optimaal, maar bijzonder vinden wij het. Later stoppen we nog in Ashburton voor de lunch en rijden dan in één keer door naar Chrischurch. Rond drie uur zijn we er. Het is 'n goed hotel en we voelen ons er gelijk thuis, we hebben hier zelfs gratis breedband-internet op de kamer voor 48 uur, dat hebben we nog niet vaak meegemaakt. Kunnen we nog mooi voor jullie het laatste verhaal en de laatste foto's op de weblog zetten.
Na aankomst drinken we eerst 'n bakje koffie en gaan dan de omgeving verkennen. We wandelen rond en komen uiteindelijk uit bij 'n joekel van mall, 'n superluxe overdekt winkelcentrum, maar we (...of beter Jeanne) heeft pech, we zijn er om half zes en om zes uur sluiten alle winkels. Dan maar langzaamaan terugwandelen en ergens wat eten.
De volgende dag gaan we met de bus, die voor het hotel stopt, naar het centrum van Christchurch. We wandelen wat rond en worden op 'n brug aangeklampt door 'n student met 'n vragenlijst voor toeristen over Nieuw Zeeland en het weer. Jeanne vulthem in, terwijl Chris de omgeving bekijkt. Als Jeanne klaar is heeft Chris een halte ontdekt van de historische tram. Als echte toeristen gaan we hier natuurlijk in. Hij rijdt 'n rondje van ruim 'n half uur en je mag op- en afstappen wanneer je wilt. We rijden eerst 'n volledig rondje en stappen dan uit op Cathedral Square, het centrale plein in Christchurch, waar veel te beleven valt. Natuurlijk bezoeken we de kathedraal en lopen het grote plein rond, er is ook nog ‘n markt. Er staat ook 'n kunstwerk in de vorm van 'n reuzenvaas. 'n Leuk straatje in de buurt is New Regentstraat, een smal straatje met terrasjes en winkeltjes en in pasteltinten geschilderde geveltjes. De historische tram dendert ook door dit straatje, rakelings langs de stoelen van de terrassen. Grappig gezicht als je in de tram zit, maar ook bijzonder als je in de straat staat en de tram voorbij ziet komen.
Onze volgende stop met de tram is Victoria Square. Hier is 'n park met 'n beeld van Queen Victoria. Door het park stroomt de rivier de Avon, waarop je met 'n gondel kan laten varen (Punting the Avon wordt dat genoemd). Ook is er 'n bijzondere fontein in de vorm van drie ballen met er voor 'n Maori-standbeeld, 'n soort totempaal.
Als we alles gezien hebben eten we ons galgenmaal, ondertussen mijmerend over onze grandioze vakantie, hier in Nieuw Zeeland. We gaan met de bus terug naar het hotel en gaan beginnen aan de voorbereidingen voor de terugreis....de koffers. Al verscheidene malen is ons via de reacties gevraagd om het goede weer of in ieder gaval het zonnetje mee te nemen naar Nederland, maar helaas....onze koffers waren al te vol en voor iedere kilo overgewicht moet je US$ 60,-- betalen.......!
Als we terug in Nederland zijn zullen we nog best wat te vertellen hebben, want niet alle avonturen staan in het weblog. We zullen thuis ook nog 'n afsluitend verhaal op deze weblog zetten en daarna wordt deze prachtige reis een herinnering, waar we nog vaak aan terug zullen denken.
Lieve groeten van Chris en JeanneReacties
Goed reis ik dacht dat jullie de 26e pas terug kwamen. Zie er naar uit jullie weer te zien.
Hoi luitjes.
Het is jammer dat je vakantie voorbij is want er valt best nog wel meer te zien.
Maar niet getreurd, als je wil kun je hier ook op het ijs en sneeuw lopen.
Ik zie er naar uit jullie weer te zien en de foto's van de plantjes die je ongetwijfeld gemaakt hebt.
Groeten Leo
Jeanne en Chris, bedankt voor het prachtige reisverslag en de bijbehorende foto's. Wij zijn heerlijk genietend van al dat moois daar in Nieuw Zeeland hier de koude winter doorgekomen. Wij wensen jullie een goede reis terug en kijken uit naar wat jullie ons thuis nog te vertellen hebben.
Jeanne en Chris,
We hebben genoten van jullie verhalen, de foto's en de video's. Goede reis terug en tot ziens of horens in Roosendaal.
Hartelijke groeten,
Het was leuk jullie te kunnen volgen. Goede reis naar huis en welkom in Roosendaal.
Jeanne en Rinus
Een hele goede terugreis gewenst. Denken jullie aan de schaartjes? Ik heb genoten van jullie verhalen.
Vergeten jullie mij ook niet in te pakken? Ik ben er gewoon bij geweest hoor. Tot gauw!
Lieve knuffel van zusje Hettie
Ook van ons een goede reis terug en bedankt voor het ons mee laten genieten. Ook nog bedankt voor de mooie verjaardagskaart voor Anneke! Tot gauw ziens. Liefs Christianne en de rest van de family
Hoi Chris en Jeanne,
Ik heb genoten van alle reisverslagen, foto's en video's.
Kan me voorstellen dat het voor jullie een bijzondere vakantie moet zijn geweest.
Ik wens jullie een goede terugreis en tot ziens in Nederland.
Liefs, Els
Hallo Chris en Jeanne,
Voor jullie is het jammer dat de vakantie voorbij is, maar van onze kant welkom weer in Nederland en Roosendaal. Een troost ijs en sneeuw zijn nog niet op dus ook jullie kunnen daar nog van genieten.
En de ontbrekende verhalen horen wij tussen door weer.
Heel veel groetjes Truus en Bert.
Goede morgen Chris en Jeanne
Ik wens jullie een hele goede terugreis
Bedankt voor de prachtige verhalen en de mooie bijgeleverde foto's . Een mooier reisverslag had ik niet uit de diverse reisgidsen kunnen halen .
Jammer dat er nu een einde aan komt .
Marian